Principele regent Nicolae al României va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș

de | 24.03.2024 11:28 | Județean, Eveniment

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, a decis repatrierea osemintelor Principelui Regent Nicolae al României. Ceremonia funerară va avea loc vineri, 29 martie, la Curtea de Argeș.

Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.”, se arată pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României

Reînhumarea va avea loc în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, iar programul ceremoniei funerare va fi făcut public în ziua de 27 martie.

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.
Foto: wikipedia.org
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole