anchetaonline.ro

Prinși de RADAR, amendați cu câte 2.900 de lei!

de | 29.07.2022 10:27 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș se anunță la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care consumuă alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

Polițiștii rutieri se vor afla, zilnic, pe drumurile publice din Argeș, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.

Astfel, polițiștii argeșeni atrag atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv.

Reamintim că efectul consumului de alcool/droguri/substanţe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.”, anunță IPJ Argeș.

 

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în ultimele 24 de ore.
Aceștia au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

 

Acțiune pentru reducerea riscului rutier

Polițiștii din Argeș au aplicat 10 sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză, iar în 5 dintre situații a fost aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

Polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat, pe raza localității Mihăești, pe DN 73, un bărbat de 38 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 141 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar de asemenea, permisul de conducere i-a fost reținu.
Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 km/h. Și acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

De asemenea, tot în cursul nopții de 27 spre 28 iulie,mîn jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Căldăraru. Acesta conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, fără a deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

APP Argeș a încheiat protocol cu asociația romilor „Jan Amența”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Nicolae Bălcescu | Pitești