Procurorii argeșeni și-au suspendat activitatea

de | 20.06.2023 18:24 | Știri, Eveniment, Județean

Judecătorii și procurorii de la mai multe instanțe și parchete din țară, inclusiv din Argeș, au anunțat că își vor suspenda activitatea pe termen nelimitat.

Astfel, în acest context și Curtea de Apel Pitești își va suspenda aproape complet activitatea, în semn de protest faţă de proiectul reformei pensiilor de serviciu, care va modifica statutul magistraţilor, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești

Începând de astăzi, 20 iunie, magistrații argeșeni vor activa doar în cazurile urgente, cum ar fi măsurile preventive sau cazurile civile cu minori.

Azi, data de 20 iunie 2023, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești și unitățile din raza sa teritorială, în cadrul Adunărilor generale ale procurorilor, legal constituite, s-a decis, în esență, adoptarea următoarelor forme de protest, începând cu data de 20 iunie 2023:

-suspendarea activității de relații cu publicul în cadrul programului de
audiențe,
– restrângerea activității doar la cauzele urgente.”

Atât judecătorii, cât și procurorii au apelat cea mai radicala forma de protest din cauza lipsei reacțiilor venite din partea puterii legislative, raportat la opiniile exprimate în cadrul Adunărilor generale ale procurorilor, care au avut loc la data de 31.05.2023.

Ei susțin că impactul pe care l-ar putea avea modificările legislative propuse asupra sistemului de justiție ar fi unul negativ, având în vedere că deja există o lipsă acută de personal.

Potrivit comunicatului, în prezent la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălcești, gradul de ocupare a schemei de personal este 33,3%.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani este de 40%, iar la alte două unități de parchet: Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung și Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, gradul de ocupare este de 60%.

foto descriptiv Inquam Photos/monitoruldebotosani

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A început protestul magistraților – Vor fi soluționate doar cazurile urgente!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești

Ultimele articole