Profesorii amenință cu greva generală. Ministerul Educației constituie o comisie de negociere

de | 16.05.2023 19:21 | Știri, Administrație, Național

După ce sindicaliștii au anunțat greva generală în educației de luni, 22 mai, Ministerul Educației vine cu un comunicat în care anunță că a semnat un ordin privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar. Totodată, potrivit sursei citate, următorul pas anunțat ar fi o întâlnire cu reprezentanții federaților sindicatelor din învățământ pentru stabilirea calendarului negocierilor.

”La invitația Ministrului Educației, Ligia Deca, în data de 9 mai 2023, la sediul Ministerului Educației, a avut loc o întâlnire între doamna ministru Ligia Deca și reprezentanți ai Ministerului Educației și liderii federațiilor sindicale reprezentative. În cadrul întâlnirii, a fost discutată și solicitarea reprezentanților federațiilor sindicale, transmisă în scris Ministerului Educației, privind începerea negocierii colective în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate”, a transmis Ministerul Educației.

Primul pas: calendarul negocierilor

În acest sens, astăzi, 16 mai 2023, a fost semnat ordinul de ministru nr. 4.200 privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar, urmând să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative pentru stabilirea, de comun acord, a calendarului negocierii. ”În ceea ce privește revendicările federațiilor sindicale, Ministerul Educației a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa, conform competenței și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, revendicările partenerilor de dialog social. Vă asigurăm că vom continua acest demers și că partenerii noștri vor găsi, în Ministerul Educației, sprijin pentru identificarea celor mai bune soluții pentru angajații din sistemul preuniversitar și universitar”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook FSLI Romania

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 70% au decis pentru. Profesorii argeșeni intră în grevă generală!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole