Proiect. Simona Bucura – Oprescu: ”La toate tipurile de alegeri politice din România minimum 30% dintre candidați să fie femei”

de | 16.05.2023 18:28 | Știri, Național, Politic

Simona Bucura – Oprescu, deputatul PSD de Argeș, vine cu o veste bună: proiectul de lege care prevede ca la toate tipurile de alegeri politice din România minimum 30% dintre candidați să fie femei a primit un raport de adoptare cu amendamente admise din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

Proiectul poate fi consultat aici.

”O veste foarte bună vine astăzi de la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților: Suntem cu un pas mai aproape de corectarea inegalităților de gen de pe listele electorale!

Proiectul de lege care prevede ca la toate tipurile de alegeri politice din România minimum 30% dintre candidați să fie femei a primit astăzi un raport de adoptare cu amendamente admise din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților al cărei președinte sunt.

Într-o țară în care avem doar 2 președinți de Consilii Județene femei – Doina Federovici la Botoșani și Daniela Cîmpean la Sibiu – doar 3 primari de reședințe de județ femei – Lia Olguta Vasilescu la Craiova, Astrid Fodor la Sibiu și Clotilde Armand la Sectorul 1 – și aproximativ 18% dintre parlamentari femei, un astfel de proiect de lege era necesar și mă bucur că fac parte dintre coinițiatorii săi!

Inițial, proiectul de lege prevedea ca acest procent minim să se aplice în cazul alegerilor locale și consiliilor de administrație ale întreprinderilor.

Ulterior, amendamentele depuse proiectului de către toți parlamentarii femei ai Partidului Social Democrat, alături de președintele Marcel Ciolacu, au extins reglementarea și în ceea ce privește alegerile parlamentare și europarlamentare”, a scris Simona Bucura – Oprescu pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, dea asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunțul momentului. PSD vrea reducerea numărului de ministere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole