Anunțul momentului. PSD vrea reducerea numărului de ministere

de | 16.05.2023 14:38 | Știri, Național, Politic

E oficial. Consiliul Politic Naţional (CPN) al PSD a mandatat conducerea partidului ca, la negocierile din coaliţia de guvernare pentru viitorul guvern, să ceară reducerea numărului de ministere și de agenţii guvernamentale, dar și a numărului de secretari de stat. Acest anunț a fost făcut de președindete PSD, Marcel Ciolacu. De cealaltă parte, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a anunţat că mandatul PNL la negocierile privind rotaţia premierilor sunt reducerea numărului de ministere şi a funcţiilor de secretar de stat.

”Am avut un Consiliu Politic Naţional, e posibil ca şi în cursul acestei săptămâni dar şi săptămâna viitoare să avem o şedinţă de Consiliu Politic Naţional. Astăzi, conducerea partidului a primit un vot asupra mandatului cu care să meargă la negocierile din interiorul coaliţiei, atât pe numărul de ministere, numărul de secretari de stat şi abordarea componenţei viitorului guvern, cât şi pe liniile principale pe care le considerăm noi, PSD, de prins în viitorul program de guvernare. (…) Astăzi, colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul guvern, reducerea numărului de secretari de stat, cât şi reducerea numărului de agenţii guvernamentale”, a spus liderul social – democraților, Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Prioritățile PSD în programul de guvernare

Totodată, Marcel Ciolacu, a menţionat şi care sunt priorităţile PSD în programul de guvernare: reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare – ”şi aş dori să ajungem până la sfârşitul anului la o creştere de 82%, cât este media UE, acum fiind la un scor de 77%, creşterea investiţiilor. Dacă acest an am venit în buget cu investiţii de 7,2%, ne-am dori ca bugetul creionat pe anul viitor să atingem ţinta de 10% la investiţii din PIB şi cu investiţii şi cu scheme de ajutor în zona producţiei produselor alimentare şi a produselor de construcţii, astfel încât să încercăm să diminuăm acest deficit de balanţă comercială care s-a mărit foarte mult în ultima perioadă”.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeș: ”Miza rămâne enormă: aceea de a repune educația pe baze solide și predictibile”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD

Ultimele articole