Profesorii continuă greva! Negocieri eșuate cu premierul Ciucă

de | 30.05.2023 14:05 | Știri, Eveniment, Național

Guvernul a venit luni cu o nouă propunere pentru profesori. Este vorba despre două sume, de 2.000 de lei fiecare, pe care le vor primi în tranșe diferite, în lunile iunie și octombrie.

Iar astăzi, de la ora 12.00, Guvernul a invitat reprezentanții sindicatelor din educație pentru noi discuții.

În urma negocierilor cu premierului Nicolae Ciucă, liderii sindicatelor din Educație au anunțat că va continua greva generală în școli, precum și protestele.

Oferta guvernamentală este aceeași de aseară, iar răspunsul categoric pe care îl aducem din partea sutelor de mii de salariați care protestează în țară și astăzi în București este nu. Au nevoie de salarizare decentă, au nevoie de acea creștere de 25 la sută, au nevoie de acel act normativ care să stipuleze că salariul debutantului este echivalentul salariului mediu brut pe economie”, a declarat Marian Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Liderii celor trei sindicate din învățământ au cerut din nou intervenția președintelui Klaus Iohannis pentru detensionarea situației.

Președintele are un rol major dacă vrea să detensioneaze situația din sistem, să dialogheze cu noi. Greva continuă”, a subliniat Marian Nistor.

Astăzi, primul ministru ne-a promis că vor da memorandum publicat în Monitorul Oficial, legat de acea grilă am cerut răspicat. Oamenii vor alt act normativ în ordonanță de urgență, pentru că altfel nu au încredere. Iar legat de cererea noastră, și anume de a se majora salariile așa cum am cerut ieri, aplicarea articolului 12 /153 nu se acceptă, e vorba de o creștere de 20% a salariilor. Nimic în plus”, a declarat și Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, citat de Edupedu.ro.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, marți, cu liderii sindicatelor din învățământ, au confirmat pentru G4Media surse din Administrația prezidențială.

sursă foto INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Greva din educație continua. Profesorii argeșeni, la București!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole