anchetaonline.ro

Profesorii continuă greva! Sindicatele anunță astăzi dacă acceptă oferta Guvernului

de | 25.05.2023 11:08 | Știri, Eveniment, Național

 Profesorii continuă greva! Sindicatele anunță astăzi dacă acceptă oferta Guvernului

Profesorii au anunțat că și astăzi, cel puțin, va continua greva generală.

De asemenea, aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ  vor participa azi la un miting de amploare în Piața Victoriei. Marșul se va desfășura între orele 12.00 și 16.00.

În urma negocierilor, între membrii Guvernului și Sindicaliștii din Educație, Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, a declarat, miercuri seară, că în acest moment nu se poate vorbi de o creștere salarială a profesorilor, care se află în grevă, dar în schimb, le-a propus carduri în valoare de 2.500 de lei, sumă acordată în două tranșe, în lunile iunie și octombrie: 1.000 de lei, respectiv 1.500 de lei.

Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar acest Guvern a făcut posibil acest lucru. Nu pot fi acordate sporuri.

Faţă de discuţiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele două evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie. Astfel de sume să fie acordate şi pentru personalul nedidactic, 500 de lei în iunie şi octombrie.”, a declarat Marian Neacșu

Discuțiile au durat aproape cinci ore și pentru prima dată, au avut loc la sediul sindicaliștilor. La discuții au participat secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Muncii, Finanțelor și Fondurilor Europene.

Sindicaliștii nu au fost complet convinși de propunerile miniștrilor. Așadar, ei și-au luat răgaz până astăzi la prânz, pentru a se consulta cu toți membrii, și abia apoi vor da un răspuns.

Să lăsăm colegii să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului care ajunge în această seară în fiecare unitate şcolară din România şi până mâine vor da un răspuns la această ofertă. Mâine va fi greva generală. Şi va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”

Și liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că astăzi, pană la prânz, se va comunica decizia sindicatelor vis-a-vis de propunerea Executivului.

Noi deja am primit semnale de la colegi din ţară. Informaţia circulă, mesajele sunt clare. Greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toţi membrii să fie consultaţi. Mâine (astăzi -n.r.), până la ora 12.00 vom comunica Guvernului oficial care e poziţia noastră”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI, potrivit news.ro.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Amenzi pentru mâncătorii de semințe în spațiul public

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: