Profesorii se întorc la catedră. ”GREVA SE SUSPENDĂ!”

de | 12.06.2023 12:18 | Știri, Administrație, Național

Profesorii se întorc la catedră. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” au luat decizia suspendării grevei generale. Sindicaliștii susțin în comunicatul transmis că dacă ”în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”.

”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație ”SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

  • principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
  • acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”,  se arată într-un comunicat comun al celor două federaţii sindicale.

  • Profesorii din Argeș, membrii în SIPA Munteania, au votat într-un procent de 70,55% împotriva suspendării grevei. La data de 12 iunie, din totalul de 3.233 membri de sindicat care s-au aflat initial în grevă generală, un număr de 2.281 se află în continuare în grevă general, se explica în adresa transmisă de SIPA Muntenia către FSLI. ”Greva generală se suspendă și suntem în așteptare. De mâine profesorii se întorc la clase”, ne-a precizat liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

Sursă foto: Facebook FSLI Romania.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zi decisivă pentru coaliția de guvernare! Profesorii decid azi dacă opresc greva

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FSLI