PROGNOZA METEO! Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

de | 05.04.2022 20:10 | Știri, După subiect, Lifestyle

Vești îmbucurătoare în privința prognozei meteo din următoarea perioadă! Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie transmit că vom avea vreme caldă de Paște, chiar dacă în luna aprilie își vor face simțită prezența și ploile, așa cum arată prognoza meteo pentru perioada 3 aprilie-2 mai.

Săptămâna viitoare, vremea va fi rece în Maramureș, Transilvania, Banat, Crişana, precum și în zonele montane. În sud-est, temperaturile vor fi mult mai mari.

În această săptămâna valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această dată calendaristică în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, precum și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru data din calendar”, transmite ANM.

În ceea ce privește vremea în săptămâna 11-18 aprilie, temperaturile vor fi ridicate în toată țara, cel mai cald fiind în sud și sud-est, unde vom avea valori de peste 20 de grade Celsius. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, în regiunile vestice, pentru perioada în care ne aflăm. În restul țării, cantitățile de ploi vor fi în general deficitare.

Cum va fi vremea în Săptămâna Mare

În Săptămâna Mare, vremea va fi caldă în Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, cu posibile maxime de peste 20 grade Celsius. Prin urmare, temperaturile vor fi peste cele normale în regiunile extracarpatice, iar în restul teritoriului se vor apropia de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice ale României, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru data din calendar.

Prognoza meteo de 1 Mai

Și de 1 Mai vom avea vreme frumoasă, mai ales în est, sud-est, iar mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarptice, în timp ce în restulteritoriului se vor apropia de cele normale.

 

Foto descriptiv Monitorul de Cluj

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole