Programul ”Anghel Saligny”. Se introduce canalizare în mai multe sate

de | 09.11.2023 09:32 | Rural, Economic

Ministerul Dezvoltării a anunțat că localități din 30 de județe primesc finanțare pentru 54 de investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară. Pe lista proiectelor aprobate este și unul din Argeș, din Băbana.

54 de noi proiecte primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, ca urmare a semnării contractelor de către ministrul Adrian Ioan Veştea și o parte dintre autoritățile publice locale contractante.

”Ca om cu experiență în administrație, am promovat dintotdeauna comunicarea cu autoritățile locale, de aceea, atât eu, cât și echipa mea vă punem la dispoziție întreaga expertiză pentru implementarea proiectelor care să conducă la creșterea standardului de viață al tuturor cetățenilor țării și la reducerea disparităților regionale”, le-a declarat ministrul dezvoltării beneficiarilor prezenți miercuri, la MDLPA.

Proiectele, în valoare totală de 895.334.601,74 de lei, vizează modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea unor poduri și podețe, realizarea sau amenajarea trotuarelor cu acces inclusiv pentru biciclete și trotinete electrice, a șanțurilor, a acceselor către proprietăți și a unor parcări, precum și înființarea sau dezvoltarea unor sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale. Proiectul din județul nostru aprobat spre finanțare este ”Rețea de canalizare menajeră și racorduri în satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești, comuna Băbana, județul Argeș”, cu o valoare de 7.323.787,93 lei.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cutremur în România, în această dimineață!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Băbana