Se înființează centrale electrice eoliene? Peste 1.200 ha de teren agricol neproductiv în Argeș

de | 09.11.2023 09:47 | Județean, Administrație

Ministerul Agriculturii anunță că Agenția Domeniilor Statului a terminat inventarierea scriptică a terenurilor proprietate de stat ce ar putea fi folosite pentru înființarea de centrale electrice eoliene sau fotovoltaice, în cadrul Planului REPowerEU. În județul Argeș a fost identificat 1.222 ha de teren agricol neproductiv.

Au fost identificate aproximativ 8.500 ha de teren agricol neproductiv, din care cele mai importante suprafețe se află în județul Constanța, 2.738 ha, în județul Brăila, 1.550 ha, și în județul Argeș, 1.222 ha. ”La acestea se adaugă circa 76.000 ha, terenuri agricole clasele IV și V, adică cele mai slabe din punct de vedere al bonității agricole. Cele mai importante suprafețe se află în județul Călărași, 26.625 ha, în județul Sibiu, 9.377 ha, și județul Dolj, 4.906 ha”, se mai arată în informarea transmisă. Terenurile proprietate de stat și administrate de ADS ce vor putea fi folosite pentru investiții în energie regenerabilă vor fi înscrise în Registrul Unic de Inventariere al Terenurilor Neproductive numai după identificarea exactă și efectuarea studiilor pedologice.

Sursă foto: Facebook Ministerul Agriculturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul ”Anghel Saligny”. Se introduce canalizare în mai multe sate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii

Ultimele articole