anchetaonline.ro

Programul naţional pentru creşterea natalităţii continuă și anul viitor!

de | 19.11.2023 12:24 | Național, Economic

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) anunță că programul naţional pentru creşterea natalităţii continuă și în 2024. La începutul lunii noiembrie 2023, la nivelul MFTES au fost raportate 150 de sarcini în evoluție, iar în urma finalizării procedurilor medicale, au fost înregistrate trei nașteri.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a pus, vineri, în transparență decizională proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.

Două vouchere în cuantum de 15.000 de lei

Succesul imens de care s-a bucurat programul anterior și numeroasele solicitări ale potențialilor beneficiari înscriși deja pe o listă de așteptare, impune continuarea derulării proiectului și în anul 2024, cu dublarea numărului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 de beneficiari/an”, arată Ministerul Familiei în informarea publicată. Sprijinul se acordă sub forma a două vouchere pe suport de hârtie, în cuantum de 15.000 de lei. Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziționării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Familiei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Luni, 20 noiembrie – se oprește apa potabilă în zona Craiovei-Războieni 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familie