Un nou proiect pentru Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu”

de | 25.07.2023 12:36 | Știri, Administrație, Lifestyle, Pitești

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a anunțat că a semnat contractul pentru renovarea energetică a Colegiului Economic ”Maria Teiuleanu”. Valoarea contractului este de 4.844.501,05 lei (se adaugă TVA) și are o perioadă de execuție de 10 luni și 2 luni sunt destinate proiectării.
Printre lucrările ce urmează a fi executate în cadrul contractului se numără: izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea spaletelor, glafurilor și buiandrugilor, termoizolarea terasei și a soclului perimetral, montarea de tâmplărie termoizolantă cu geam triplu dotate cu fante higroreglabile în zonele în care nu este prevăzută ventilare mecanică, reabilitarea instalațiilor interioare de încălzire și de iluminat, instalarea unui sistem de ventilare cu recuperarea căldurii în proporție de 80%, implementarea unui sistem de management energetic integrat, montarea de panouri solare termice pentru producerea ACM (apă caldă menajeră) și panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. De asemenea, se vor realiza lucrări pentru instalarea unei stații de încărcare pentru vehicule electrice aferente clădirilor publice, cu două puncte de încărcare/stație și amenajarea locurilor de încărcare pentru mașini electrice cu puterea peste 22KW care se vor deservi de două locuri de parcare.

Instalarea unei stații de încărcare pentru vehicule electrice

”Am semnat astăzi, 25 iulie, al doilea contract pentru Pitești finanțat prin PNRR – Renovarea energetică a Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”!
Pe lângă reabilitarea termică și termoizolarea clădirii, instalarea unui sistem de ventilare cu recuperarea căldurii în proporție de 80%, panouri solare termice și fotovoltaice, va fi implementat un sistem de management energetic integrat.
Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu” va beneficia, în urma proiectului, și de stație de încărcare (două puncte de încărcare) pentru vehiculele electrice cu puterea de peste 22 KW, care să deservească 2 locuri de parcare.
Optim Management & Engineers SRL se va ocupa de lucrări, valoarea contractului fiind de 4.844.501,05 lei (se adaugă TVA) și având o perioadă de execuție de 10 luni”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.
Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
https://anchetaonline.ro/cristian-gentea-incepe-lucrarile-pistele-biciclete-lungul-raului-arges-100547/
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole