Recomandări ale medicilor Spitalului Mioveni pentru perioada de caniculă

de | 25.07.2023 12:31 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Mioveni

Cum să faceți față zilelor toride de vară!

Sezonul estival aduce cu sine și perioade caniculare, în care temperaturile și umezeala creează un disconfort și pot duce și la stări de rău.

Acestea pot fi evitate, dacă sunt respectate unele reguli la îndemâna oricui.

În acest sens, conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni a oferit un set de măsuri de prevenire a posibilelor situații de urgență ce se pot produce ca urmare a creșterii temperaturilor:

  • În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 și 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
  • Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
  • Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri calduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.
  • Dacă nu aveți aer condiționat în locuință, la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (spații publice, farmacii, biserică, magazine).
  • Dacă este absolut necesar să plecați de acasă între orele amiezii trebuie să folosiți o ţinută adecvată, respectiv pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
  • Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc.) şi aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu vi le solicită.
  • Persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor  medicului. Este foarte util ca în aceste perioade de caniculă, persoanele cu afecțiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

TikTok lansează opțiunea de postări text

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni

Ultimele articole