Proiect de Consiliu Local. Mihai Coteț și echipa de consilieri liberali au cerut Referendum cu privire la soarta Pădurii Trivale

de | 08.05.2024 14:38 | Pitești, Politic

  • ”87,5% dintre piteșteni vor arie protejată!”

Mihai Coteț și echipa de consilieri locali PNL anunță că au depus un proiect de Consiliu Local pentru organizarea unui Referendum cu privire la soarta Pădurii Trivale. ”Acesta este cu atât mai justificat cu cât primarul Gentea ignoră dorința a 87,5% dintre piteșteni care vor ca pădurea lor să fie protejată de acest statut”, explică liberalii argeșeni în comunicatul transmis. Vă reamintim că regimul în care va funcționa Pădurea Trivale în viitor a creat dezbateri, iar părerile au fost și au rămas împărțite între cele două opțiuni și anume declararea Pădurii Trivale ca ”pădure – parc” sau declarare ca ”arie protejată”.

Referendumul propus pentru data de 9 iunie, pentru a eficientiza atât procesul de votare, cât și costurile aferente organizării, are drept obiectiv consultarea la vot a tuturor piteștenilor cu privire la soarta Pădurii Trivale. ”Mihai Coteț duce mai departe lupta de conservare a Pădurii Trivale începută încă de acum un an prin strângerea de semnături pentru declararea acesteia arie protejată. Mai mult decât atât, pentru a demonstra administrației curente faptul că piteștenii își doresc ca pădurea să fie declarată arie protejată, Mihai Coteț a comandat o cercetare sociologică realizată de Novel Research.

Astfel, peste 600 de piteșteni au participat la cercetarea sociologică și au fost întrebați dacă vor ca Pădurea Trivale să fie pădure parc, în care să se poată interveni sau dacă vor ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Răspunsul cetățenilor a fost covârșitor: 87,5% dintre piteșteni își doresc ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Datele au fost colectate în intervalul 1-16 aprilie 2024 și studiul are o marjă de eroare de 3,5%”, se mai arată în comunicatul transmis de PNL Argeș. Ca urmare a răspunsului covârșitor pe care piteștenii l-au oferit, Mihai Coteț a cerut public primarului Gentea să-și retragă acțiunea în instanță. ”Deoarece Gentea a ales să ignore voința piteștenilor, Mihai Coteț, alături de echipa de consilieri liberali, au făcut încă un pas în lupta pentru conservarea Pădurii Trivale. Pentru a putea avea acest Referendum care ar demonstra fără echivoc ceea ce locuitorii din Pitești își doresc cu adevărat, Gentea are obligația morală să pună acest proiect pe ordinea de zi pentru a putea fi votat în consiliu”, potrivit sursei citate. Totodată, echipa liberală reafirmă că cea mai bună variantă este ca pădurea Trivale să devină arie protejată.

”Am strâns peste 10.000 de semnături”

”Răspunsul piteștenilor este covârșitor: 87,5% își doresc arie protejată. Am strâns peste 10.000 de semnături în acest sens. Sunt argumente pe care Gentea nu le mai poate ignora. Tocmai de aceea, astăzi, și pe această cale, îi cer primarului să își retragă contestația și să lase Pădurea Trivale în pace. Nu ne vom lăsa până când Gentea nu-și va lua mâinile de pe pădurea noastră. M-am luptat pentru stimulente pentru nou-născuți pentru a încuraja tinerii să rămână acasă. M-am luptat pentru corectitudine în cheltuirea banului public, nu dezmăț cu stații de autobuz la preț de garsoniere. Am promis că nu voi abandona lupta pentru Pădurea Trivale, de aceea propunem Referendum, pentru că așa, în mod democratic, ne putem exprima dorința. Este obligația morală a lui Gentea să pună propunerea de Referendum pe ordinea de zi și să putem să ne exprimăm dreptul democratic de a participa la viața comunității noastre. Semnăturile strânse au fost ignorate, sondajele au fost ignorate, Referendumul nu va mai putea fi ignorat. Piteștenii s-au săturat, vor schimbare și acum știu că împreună suntem mai mulți și mai puternici decât camarila lui Gentea.” a declarat Mihai Coteț, candidatul PNL pentru funcția de Primar al Municipiului Pitești, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mihai Coteț: Sunt susținut de piteștenii care își doresc schimbarea, fie că sunt, fie că nu sunt angrenați politic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț | PNL Argeș

Ultimele articole