Proiect în consultare publică. Existența plagiatului poate atrage răspunderea publică

de | 01.11.2023 18:23 | Național, Administrație

Ministerul Educației a anunțat că a lansat în consultare publică proiectul de Regulament-cadru privind studiile doctorale. Potrivit proiectului cel puțin 20% dintre studenții doctoranzi trebuie să efectueze un stagiu de pregătire în străinătate sau o altă formă de mobilitate.

Astfel, potrivit sursei citate, principalele modificări, odată cu adoptarea Legii învățământului superior nr. 199/2023 sunt:

  • Încadrarea studenților doctoranzi înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență ca asistenți de cercetare sau asistenți universitari, după caz, pe perioadă determinată. Studentul doctorand încadrat ca asistent de cercetare poate desfășura activități didactice remunerate în regim de plata cu ora.
  • Cel puțin 20% dintre studenții doctoranzi trebuie să efectueze un stagiu de pregătire în străinătate sau o altă formă de mobilitate.
  • Vor fi dezvoltate și implementate mecanisme în vederea creșterii retenției studenților doctoranzi în mediul universitar, inclusiv prin sprijinirea celor proveniți din medii socioeconomice dezavantajate.
  • Sunt propuse măsuri de creștere a transparenței IOSUD (Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat), a participării studenților doctoranzi în procesul de luare a deciziilor, iar nerespectarea regulilor de deontologie sau existența plagiatului pot atrage răspunderea publică a IOSUD.

Documentul supus consultării publice este disponibil aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: monitorulexpres.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere alimente 2023. Lista actualizată a magazinelor unde pot fi folosite

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei