Proiect de Lege privind aplicarea unor tarife rutiere. Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu: ” Nu susținem astfel de creșteri de taxe”

de | 28.06.2023 13:13 | Știri, Național, Politic

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, vorbește despre ultimele taxe pentru transportatori și pentru posesorii de mașini. Coaliția PSD-PNL propune noi biruri pentru transportatori, dar și pentru deținătorii de autoturisme, arată deputatul. Și asta deoarece miercuri, în Camera Deputaților, a fost suspus votului PLx nr. 456/2023- Proiect de Lege privind aplicarea unor tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, mai explică acesta. Adrian Miuțescu spune că veștile proaste pentru transportatori le-a dat chiar un argeșean, care se laudă că este liberal, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a explicat de ce colegii din partid s-au abținut la vot.

“Conform proiectului, de la 1 ianuarie 2026, rovigneta obișnuită se va aplica în funcție de categoria autoturismului, dar și în funcție de la clasa de emisii poluante (norma Euro). În proiectul de lege se spune că tarifele vor fi stabilite prin ordinul ministrului Transporturilor. Suntem convinși că Guvernul PSD-PNL va taxa, în continuare, sărăcia, prin impunerea normei Euro a mașinii ca și criteriu. În baza principiului “poluatorul plătește”, românii vor fi jecmăniți, așa cum a fost și în cazul taxei de poluare.

Tot din 1 ianuarie 2026 se va aplica TollRo- un sistem electronic de tarifare rutieră, pentru vehiculele de marfă, de peste 3,5 tone, care va ține cont inclusiv de distanța parcursă pe drumurile și autostrăzile naționale. Aceasta este practic o taxă în plus, față de rovignetă, care se va aplica transportatorilor. Aceștia au amenințat deja cu proteste, potrivit simulărilor CNAIR taxa de drum pentru camioane urmând să crească de aproximativ cinci ori!

În aceste condiții, am luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaților și am spus clar că noi, cei din Forța Dreptei, nu susținem astfel de creșteri de taxe și ne-am abținut la vot”, a declarat Adrian Miuțescu, potrivit comunicatului transmis.

Găsiți aici declarația susținută de Adrian Miuțescu de la tribuna Camerei Deputaților.

Foto descruiptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu: ” Am votat luni pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu

Ultimele articole