Proiect. Masă sănătoasă pentru preșcolari și elevi

de | 01.12.2023 12:40 | Național, Administrație

Ministerul Educației a lansat zilele trecute în consultare publică proiectul de hotărâre de Guvern de instituire a Programului național Masă sănătoasă” (PNMS), al cărui scop este sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor, prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului.

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar.  Conform proiectului de hotărâre de Guvern, suportul alimentar constă într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. În ceea ce privește selecția unităților de învățământ incluse în Programul național Masă sănătoasă” se face de către inspectoratele școlare județene/al Municipiului București (ISJ/ISMB), în baza unor criterii aprobate prin ordin al ministrului educației. În scopul asigurării continuității intervenției acordate prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat (Masă caldă), cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare ale programului în prezent sunt incluse, de drept, în Programul național Masă sănătoasă”, începând cu data de 1 ianuarie 2024 a anului școlar 2023-2024.

Proiectul integral de hotărâre de Guvern, precum și informații privind modalitatea de transmitere a eventualelor sugestii sunt disponibile aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: ziarexclusiv.info.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comuna Bogați își cinstește eroii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei