Proiect nou – “Drum expres A1 – Pitești – Mioveni”!

de | 04.10.2022 16:27 | Știri, Administrație, Județean

Un nou proiect vizează, încă o dată, județul Argeș. Este vorba despre „Elaborarea Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Drum expres A1 – Pitești – Mioveni” care va fi încheiat între Consiliul Județean Argeș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Poriectul urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Drumul expres Pitești – Mioveni, va fi unul dintre cele mai importante drumuri ale județului Argeș. El va face legătura dintre autostrada A1 București- Pitești, uzina Dacia de la Mioveni şi dar zecile de firme furnizori și parteneri din industria auto. Drumul va avea o lungime de zece kilometri și va asigura o legătură între zona industrială de la Mioveni și capitala.

Proiectul are în vedere elaborarea documentației tehnico – economică raportat la obiectivul de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean.

Conform dispozițiilor legale, se pot încheia protocoale de colaborare între CNAIR și unitățile administrative teritoriale pentru derularea acestor proceduri. Consiliul Județean Argeș asumându-și această oportunitate a demarat, în luna august 2022, printr-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor, intenția de a începe și a finaliza procedura privind studiul de fezabilitate al acestui obiectiv.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș, de săptămâna viitoare, va fi supusă aprobării hotărârea de mandatare a domnului președinte Ion Mînzînă în vederea semnării protocolului de colaborare.

În baza protocolului de colaborare, compartimentele de specialitate ale Consiliului Județean Argeș și CNAIR vor întocmi documentațiile necesare și vor scoate la licitație acest studiu.

Această decizia a fost luată după ce licitația organizată de CNAIR nu și-a produs efectele, contractul dintre CNAIR și firma câștigătoare fiind reziliat pe cale amiabilă.”, anunță CJ Argeș.

Proiectul “Drumului expres Pitești – Mioveni” va fi depus spre finanțare în perioada 2021 – 2027.

 

Foto pitesti24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștiul va avea o scenă mobilă pentru evenimente

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | autostrada A1 | CNAIR | Consiliul Județean Argeș | Ion Mînzînă | Mioveni | Pitești

Ultimele articole