Proiect pentru secție de radioterapie în Argeș

de | 22.08.2022 19:19 | Știri, Administrație, Pitești

Încă din 2019 se vorbește despre realizarea unui centru de radioterapie la Pitești, însă, deși s-au atribuit contractele de proiectare și execuție, nu au fost bani la buget pentru concretizarea proiectului.

Acum se discută din nou despre o secție de radioterapie, un obiectiv al Consiliului Județean, care a intrat pe lista lungă a celor 49 de spitale ce ar putea primi finanțare prin PNRR, din care se aleg 25. Conform planului CJ Argeș, Secția de Radioterapie va aparține de Spitalul Județean și va fi ridicată tot la Centrul de Diagnostic și Tratament, în vecinătatea secției de oncologie, unde a fost stabilit locul inițial, în urmă cu 3 ani.

Marius Nicolaescu vice CJ

Domnul președinte (n.r. președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă) face drumuri săptămânale la București pentru ca Radioterapia să intre pe lista scurtă a PNRR și să primească finanțare, fiind unul dintre cele 49 de spitale aflate pe lista lungă. Luna aceasta vom face recepția proiectului tehnic și un deviz actualizat. În opinia mea, Radioterapia este una dintre puținele structuri medicale care pot fi construite prin PNRR, tocmai pentru că avem deja proiectul tehnic, ceea ce înseamnă că putem da drumul la lucrări chiar mâine.”, a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | PNRR

Ultimele articole