Proiect. Produsele neconforme, înlocuite de comerciant!

de | 18.06.2023 16:45 | Știri, Economic, Național

Consumatorul va putea beneficia direct de înlocuirea produsului cumpărat dacă constată, în cel mult 30 de zile de la livrarea acestuia, că nu este bun, potrivit unui proiect de lege ce a trecut marți de Parlament. Acum, consumatorii pot alege între repararea sau înlocuirea produsului.

Astfel, potrivit proiectului legislativ ce merge la promulgarea președintelui țării, consumatorii vor putea beneficia direct de înlocuirea bunului achiziționat “în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice”. De altfel, în motivarea modificării se explică că: ”În această situație se consideră că bunurile aveau deja un viciu la momentul achiziționării, sens în care, consumatorul trebuie să fie protejat prin înlocuirea acestora”. În prezent consumatorii pot să opteze pentru o anumită măsură corectivă, pentru repararea produsului sau pentru înlocuirea lui. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție șoferi! Se scumpesc polițele RCA! Care sunt factorii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole