Proiecte bazate pe inteligență artificială. 150 de milioane de euro pentru sprijinirea antreprenorilor

de | 21.11.2023 10:02 | Național, Economic

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că va acorda, din fondurile alocate pentru PNRR, aprox. 150 de milioane de euro pentru digitalizarea, creșterea securității cibernetice și a performanțelor digitale ale întreprinderilor mici și mijlocii. Printre proiectele eligibile sunt și cele care au la bază inteligența artificială.

Luni a fost lansat în consultare publică ghidul specific ”Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate”, pentru finanțarea acestor investiții în infrastructura digitală a IMM-urilor.

Proiecte eligibile

În cadrul apelui de proiecte sunt eligibile dezvoltarea și implementarea tehnologiilor digitale avansate precum: inteligența artificială, datele și cloud computingul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantică, internetul obiectelor, securitatea cibernetică. ”Viitoarele proiecte vor contribui la creșterea competitivității, favorizând inovarea la nivelul IMM-urilor și facilitând noi formule de lucru la nivelul acestora. Reamintim că digitalizarea este un factor-cheie în eficientizarea oricăror tipuri de servicii, iar accelerarea acestei transformării digitale reprezintă obiectivul de referință pentru definirea noului model de dezvoltare a României”, transmite MIPE.

20 milioane euro pentru securitatea cibernetică

Vor putea beneficia de granturi întreprinderile care au calitatea de IMM-uri (microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii).

Bugetul total estimat este de 150 milioane euro, va fi:

  • 130 de milioane de euro pentru dezvoltare tehnologiilor avansate.
  • 20 de milioane euro pentru securitatea cibernetică.

Solicitările de finanțare vor fi depuse prin intermediul platformei dedicate: proiecte.pnrr.gov.ro. Ghidul supus consultării publice este disponibil aici.

Sursă foto: Facebook MIPE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Tentativă de fraudă în numele ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MIPE

Ultimele articole