Proiectele CJ pe fonduri europene care aveau termen-limită 31 decembrie au fost prelungite cu încă un an!

de | 17.12.2023 08:35 | Județean, Administrație, Din ediția tipărită

Deși proiectele Consiliului Județean Argeș finanțate prin fonduri europene în exercițiul financiar 2014 – 2020, pe Programul Operațional Regional, au ca termen ultima zi a lunii decembrie din acest an, multe dintre obiective sunt departe de stadiul final.

Din aceste considerente, consilierii județeni au aprobat alte noi durate de implementare a proiectelor respective, fără a depăși 31 decembrie 2024, precum și cheltuielile necesare pentru implementarea și operaționalizarea lor în scopul finalizării integrale.

Este vorba despre 15 proiecte care se vor derula în continuare, fără ca CJ Argeș să fie nevoit să restituie sumele pe motiv că nu s-a încadrat în termenul-limită.

Prelungim execuția anumitor proiecte. Vestea bună este aceea că valoarea eligibilă va fi atrasă anul acesta, practic rămânând doar anumite activități: poate cele de recepție – în cele mai multe cazuri, cele de publicitate sau anumite formalități tehnice. Această întârziere a fost pricinuită de termenele foarte strânse ori de lucrările care au apărut pe parcurs, așa cum este cazul la Cetatea Poenari, la Galeria de Artă sau la Muzeul Județean, despre care nu s-a știut la momentul proiectării. Vreau să subliniez că suntem singurul județ din Regiunea Sud Muntenia și singurul Consiliu Județean care cheltuiește întreaga sumă eligibilă în acest an și în acest exercițiu financiar (prin așa-numita cazare), fără să prelungim proiectele în exercițiul financiar următor și fără să pierdem, astfel, banii europeni. Restul de cheltuieli care vor mai fi necesare se încadrează pe valorile neeligibile”, a explicat colegilor săi  vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

Printre cele 15 proiecte care s-au prelungit și în 2024 se numără reabilitarea și modernizarea unor obiective cunoscute, respectiv Cetatea Poenari, Muzeul Județean și Galeria de Artă, extinderea și dotarea ambulatoriilor de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul de Pediatrie Pitești, reabilitarea energetică a Palatului Administrativ și realizarea complexurilor de locuințe protejate din Costești, Ciofrângeni și Tigveni.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Biblioteca Județeană va trece printr-un proces de reabilitare energetică

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges

Ultimele articole