anchetaonline.ro

Proiectil exploziv găsit în Albota! Au intervenit pirotehniștii

de | 11.10.2022 15:10 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

În această dimineață, un apel la 112 anunța că în localitatea Albota ar fi fost găsit un proiectil de către o persoană care curăța un teren agricol.

Un echipaj pirotehnic al ISU Argeș s-a deplasat de urgență în zona indicată.

Pompierii au constatat că era vorba de un proiectil exploziv de calibrul 75 de mm, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial, cu focosul rupt și trecut prin gura de foc.

proiectil 2 - Proiectil exploziv găsit în Albota! Au intervenit pirotehniștii

Foto ISU Argeș

Reprezentanții ISU Argeș atrag atenție că muniția neexplodată este extrem de periculoasă, iar oamenii trebuie să țină cont de anumite reguli atunci când găsesc astfel de obiecte:

– Nu atingeți aceste elemente;
– Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
– Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ACUM: O persoană și-a prins mâna într-un utilaj agricol

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: