anchetaonline.ro

Proiectil exploziv cu proveniența din Primul Război Mondial găsit în Argeș

de | 25.03.2023 19:10 | Știri, Eveniment, Județean

Echipajul pirotehnic al ISU Argeș și un echipaj de poliție au intervenit în această după-amiaza, 25 martie, în localitatea Sălătrucu, satul Poiana Spinului, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv de calibrul 75 mm, fără focos, cu proveniența din Primul Război Mondial.

proiectil din

Pompierii argeșeni informează următoarele: 

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente;
⛔ Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Foto: ISU Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș