Sute de familii din Coşeşti vor primi ajutoare financiare mai consistente începând de luna aceasta

de | 25.03.2023 18:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural, Știri

Beneficiarii unor ajutoare sociale din comuna Coşeşti vor primi mai mulţi bani începând cu luna martie. Ajutoarele financiare ce sunt calculate în raport cu valoarea indicatorului social de referință (ISR) se majorează din martie, odată cu majorarea, din oficiu, a acestui indicator cu rata medie anuală a inflației din anul precedent de la 525,5 lei la 598 lei. Institutul Național de Statistică a anunțat o rată a inflației pentru 2022 de 13,8%, ceea ce înseamnă că şi valoarea ISR creşte cu acest procent şi, implicit, ajutoarele care se calculează în funcţie de acesta.

Primăria Coşeşti a actualizat listele de beneficiari

Prin dispoziţie a primarului Nicolae Pană, Primăria Coşeşti a actualizat listele şi sumele acordate beneficiarilor de ajutor financiar din localitate. Astfel, începând cu data de 1 martie, ajutorul social acordat în baza Legii 416 privind venitul minim garantat va creşte, cei 154 de beneficiari din comună urmând să primească între 170 lei şi 631 lei, în funcţie de numărul membrilor familiilor, bani pentru care persoanele apte vor presta între 10 şi 35 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Alocaţia pentru susţinerea familiei este o altă formă de ajutor social acordată celor nevoiaşi de care beneficiază 99 de familii din comuna Coşeşti. Dacă până acum aceste familii primeau între 87 şi 345 lei, acum valoarea minimă acordată este de 99 lei, iar cea maximă de 393 lei.

Creşte, de asemenea, şi valoarea stimulentului educaţional acordat sub formă de tichete copiilor din familii defavorizate care frecventează grădiniţa. La nivelul comunei Coşeşti, 30 de familii primesc pentru 32 de copii astfel de tichete, a căror valoare a crescut de luna aceasta la 120 lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Află ce investiţii se vor realiza în 2023 în comuna Coşeşti!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Nicolae Pană

Ultimele articole