Sub ameninţarea proprietarilor cu evacuarea, CJ a aprobat cumpărarea parcării de lângă Centrul de Transfuzii 

de | 04.11.2022 16:00 | Știri, Administrație, Pitești

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș, unitate sanitară de importanță majoră la nivel local și național, funcţionează fără a avea o parcare proprie. Astfel, de ani de zile, ambulanțele care asigură aprovizionarea cu sânge pentru spitalele din județ și, la nevoie, pentru pacienții din Argeş internați în alte clinici din țară, precum și maşinile celor care vin să doneze sânge sunt parcate pe un teren alăturat, proprietatea privată a doi piteşteni care l-au achiziționat în anul 2018 și care de patru ani se chinuie să intre efectiv în posesie cu drepturi depline. În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind intenţia de cumpărare a celor două parcele ce formează aşa-zisa parcare a Centrului de Transfuzie.

centrul de transfuzii arges - Sub ameninţarea proprietarilor cu evacuarea, CJ a aprobat cumpărarea parcării de lângă Centrul de Transfuzii 

Proprietarii ameninţă cu interzicerea accesului pe terenurile lor private

La începutul lunii septembrie, sătui de aşteptare, proprietarii terenului folosit ca parcare a Centrului de Transfuzii au transmis instituţiei o adresă prin care somează conducerea să elibereze terenul, anunţând că nu vor mai permite accesul începând cu data de 1 ianuarie 2023.

„Având în vedere că în prezent terenul este folosit ca parcare pentru serviciile Centrului de Transfuzie Sanguină Piteşti şi depozitare pubele, vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, vom interzice accesul pe proprietate.” – au transmis proprietarii terenului, amintind că au informat conducerea Centrului încă din 2018 cu privire la eliberarea terenului.

„În această situaţie, considerăm că am fost de bună-credinţă şi am înţeles nevoile Centrului de Transfuzie, iar termenul de eliberare a fost mai mult decât rezonabil. Deşi, din punctul nostru de vedere, considerăm că nu aveţi nicio susţinere legală pentru folosirea terenului, acesta este totuşi folosit de către Centrul de Transfuzie de mai mult de patru ani, perioadă în care noi, în calitate de proprietari, am plătit taxele şi impozitele datorate către stat.” – au mai precizat proprietarii parcării improvizate a Centrului de Transfuzie în adresa trimisă în atenţia directorului Monica Chiran, care la rândul ei a solicitat Consiliului Judeţean să dispună în regim de urgenţă măsurile necesare pentru ca centrul să aibă totuşi o parcare.

Ca urmare a hotărârii votate de Consiliul Judeţean Argeş de săptămâna trecută, autorităţile vor începe demersurile pentru achiziţionarea celor două parcele în suprafață de 665 mp şi, respectiv, 64 mp situate în vecinătatea Centrului de Transfuzie Sanguină Argeș, în vederea atribuirii și amenajării unei parcări proprii, corespunzătoare activității de donare de sânge.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș | Consiliul Județean Argeș

Ultimele articole