Propunere. Bani pentru cursuri de prim ajutor

de | 03.12.2022 10:27 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Senat, persoanele cu domiciliul în România, de la împlinirea vârstei de 14 ani, vor putea primi câte un voucher în valoare de 200 de lei, pe care îl vor putea folosi pentru a urma cursuri de prim ajutor. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie aprobat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit celor de la avocatnet.ro proiectul de lege aflat în dezbaterea senatorilor stabilește că se va acorda ”câte un voucher pentru cursuri de prim ajutor de bază pentru toate persoanele în vârstă de cel puţin 14 ani, cu domiciliul în România”. Voucherul va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflaţiei. De altfel, voucherul va fi emis pe suport electronic și va fi acordat de către primăria de domiciliu, la cererea beneficiarului sau a reprezentantului său legal. În ceea ce privește cursurile de prim ajutor cel puțin 50% din totalul acestora va fi reprezentată de exerciţii practice supravegheate, cu raport instructor/ cursant de maximum 1/10, pe manechine specializate (resuscitare cardio-pulmonară adult, dezobstrucţie adult, defibrilator pentru simulări). Măsura e programată să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dar, având în vedere că suntem în luna decembrie și proiectul abia a intrat în dezbatere la Senat, este puțin probabil ca termenul să fie aplicabil.

Foto descriptiv. Sursă foto: chestionare-auto.net.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Hayu. Un nou serviciu de streaming video s-a lansat în România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole