Prosoape, covorașe de baie și haine contrafăcute, în valoare de 4 milioane de lei, reținute de polițiștii de frontieră

de | 03.03.2024 12:54 | Național, Eveniment

Aproximativ 57.000 de bunuri, mai exact articole vestimentare, prosoape şi covoraşe de baie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere, au fost reținute de polițiștii de frontieră giurgiuveni.

Marfa, în valoare de 4 milioane de lei, provenea din Turcia şi urma să ajungă în Polonia.

Pe 01 martie, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc în vârstă de 50 de ani, care conducea un automarfar.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu textile și circula pe ruta Turcia-România-Polonia.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au găsit printre bunurile transportate legal, aproximativ 57.000 bunuri constând în articole vestimentare, prosoape și covorașe de baie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Mai mult de atât, oamenii legii au mai constatat faptul că în zona dintre capul tractor și remorcă șnurul asigurator era tăiat și relipit.

Bunurile, în valoare de peste 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.”, transmite Poliția de Frontieră Română

În prezent, față de cetățeanul turc se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate,  urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Imagini emoționante cu un curier Glovo : „Aveţi un angajat care merită o mărire de salariu”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră