Protest spontan în Piața Primăriei din Pitești. Elevii: ”Susținem greva profesorilor”

de | 06.06.2023 14:03 | Știri, Administrație, Județean, Național, Pitești

Elevii argeșeni susțin greva profesorilor și vor ca reprezentanții Executivului să discute corect cu aceștia și să ”le dea ce merită”. În semn de solidaritate cu profesorii, câțiva elevi argeșeni din mai multe unități liceale au mers astăzi în Piața Primăriei din Pitești să-și arate susținerea pentru cadrele didactice.

Sursă foto: Mihai Cărpeniș Sursă foto: Mihai Cărpeniș

Prin vocea inițiatorului acestui protest spontan, Mihai Cărpeniș, elevii și-au arătat și îngrijorarea cu privire la neîncheierea situației școlare, amânarea susținerii examenelor finale și drepturile lor.

”La acest ”protest spontan” sau  flashmob au participat circa 20 de tineri liceeni de la mai multe unități liceale din Pitești. Noi susținem greva profesorilor și am strâns semnături de la tineri, peste 150 de semnături strânse azi în zona centrală. Susținem solicitările profesorilor și totodată drepturile noastre. Ne dorim ca Guvernul să discute corect cu profesorii și să le dea ce merită. Noi suntem în… ”aer” cu examenele naționale, iar situația școlară nu o avem încheiată. Cei care au fost admiși la universități din alte țări sunt îngrijorați. Eu, de exemplu, fiind admis la o unitate educațională din Olanda trebuie să trimit documentele până pe data de 8 august. Acum… data limită de trimitere a documentelor, depinde de fiecare țară și universitate unde au fost admiși. Dacă situația nu se rezolvă vom protesta”, ne-a explicat Mihai Cărpeniș.

Sursă foto: Mihai Cărpeniș.

Citiți, de asemenera, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Festivalul internațional de literatură ”LITERATURA ÎN STRADĂ” (FILSTREET)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Piața Primăriei Pitești