anchetaonline.ro

PSD îi cere primăriței din Câmpulung să iasă din birou ca să înfrunte realitățile

de | 09.03.2022 14:42 | Politic

  • Muscelul a intrat în era matriarhatului, social-democrații au reînviat și fac din nou agenda publică, iar Elena Lasconi s-a trezit cu patru femei pe cap!

Când a venit la Câmpulung, primărița Elena Lasconi a fost primită cu brațele deschise. Chiar și concurența politică părea că se străduiește să-i facă șederea și acomodarea cât mai plăcute. De teamă însă să nu simtă lipsa show-urilor de televiziune, frumosul oraș de munte se transformă, mai nou, de la o zi la alta, într-un adevărat platou de filmare. Reality-show care rulează de la venirea primarului a obținut până acum câteva minute de aur. Am avut în prime-time păruieli politico-administrative care s-au intensificat exponențial în ultimele două luni.  Declarați morți după eșecul grupării Țâroiu, social-democrații au înviat surprinzător și par mai organizați decât erau pe vremea când aveau controlul politic în Primărie și mai determinați ca niciodată să-i facă nu numai zile fripte Elenei Lasconi, dar și să-i reorganizeze agenda publică. În ultima conferință de presă, consilierii locali PSD s-au axat pe teme urbane concrete, fiecare prezentându-se cu lecția bine, pe de rost și cu dicție învățată.

Simona Bucura-Oprescu: „Când un consilier local vorbește, primarul ascultă!ˮ

Simona Bucura si consiliera psd - PSD îi cere primăriței din Câmpulung să iasă din birou ca să înfrunte realitățile

Pentru misiunile imposibile, PSD Argeș și-a trimis mereu la înaintare pe cei mai kamikaze membri. Deputatul Simona Bucura-Oprescu nu a acceptat cu prea mare tragere de inimă interimatul de la Organizația PSD Câmpulung fiind deja împărțită între o mie de sarcini de partid, dar, dacă i-a revenit misiunea, atunci a luat-o în primire cu cea mai mare seriozitate. După luni în care a prospectat situațiunea, a studiat resursa umană, și-a adulmecat adversarul și a făcut piața cu reprezentanți de vază ai partidului, Simona Bucura a ieșit în prima bătălie. Prima conferință a PSD Câmpulung.

„Consilierii locali ai PSD vor fi în toate cele 15 cartiere, vor face interpelări și proiecte de hotărâre. Când un consilier local vorbește, primarul ascultă, pentru că acesta este vocea cetățeanului, este cel care răspunde solidar pentru hotărârile luare. Consiliul Local e cel care decide, e cel care trebuie să controleze activitatea aparatului propriu și al primarului, iar primarul și aparatul propriu trebuie să înțeleagă. Consilierii locali de la Câmpulung vor fi luptători pentru interesul câmpulungenilor. O rugăm pe doamna primar să abandoneze politica, fiindcă aici este despre administrație. O rugăm să iasă din birou și să încerce să înțeleagă realitatea și apoi să înțeleagă că fiecare dintre noi este dispus să facă echipă pentru Câmpulung. Vom vorbi puțin, dar ne veți vedea peste tot în Consiliul Local și în Câmpulung. Nu vom ezita să ajutăm primarul să facem treabă, împreună, pentru Câmpulung. Înțelegeți odată că la Câmpulung nu avem timp de spectacol!”, a lovit fulgerător Simona Bucura-Oprescu.

Consilierii PSD au luat la tocat gospodărirea urbană

A venit la rând, după președintele interimar al partidului, Mirabela Manea – consilier local PSD. Tânără, timidă, firavă, dar numai fibră, aceasta a fost antrenată în ultima perioadă de Simona Bucura-Oprescu și aruncată controlat în ring. Mirabela a lovit-o pe doamna Lasconi fix în spiritul gospodăresc. „În municipiul Câmpulung, este mizerie, foarte multă mizerie, deși avem o femeie primar. Câmpulungenii merită mai mult respect. Dacă spune că-i iubește pe câmpulungeni, ar trebui să facă mai multă curățenie.”, a lovit domnișoara consilier.

Tot despre gospodărire a fost vorba și în intervenția consilierului local Ciprian Neculăescu, care a abordat tema sensibilă a asociațiilor de locatari ce funcționează ilegal: „Acum se spune că ar fi nevoie de asociații la fiecare bloc, deci de 222 de asociații. Nu era vorba să simplificăm lucrurile? S-a spus că nu vor mai fi curățate spațiile verzi din fața blocurilor. Câmpulungenii sunt oameni gospodari și au demonstrat mereu că sunt civilizați, deci nu merită un asemenea tratament”, a punctat  consilierul.

Cu altă temă de casă, cea a traficului, a venit în discuția cu presa consilierul Gabriel Neacșu, care a reclamat lipsa măsurilor de fluidizare, ineficiența transportului local și lipsa de acțiune a municipalității cu privire la mașinile abandonate. Nu cele de la ARO, cele de pe străzi. De asemenea, fericiți că și ei și câmpulungenii au putut face duș înainte de conferința de presă, după două zile și două nopți în care orașul a stat fără apă, pesediștii n-au ratat nici taxarea acestui blocaj prin vocea liderului lor din CL, Constantin Ivan: „De fiecare dată, am căutat să spunem lucrurilor pe nume și să căutăm soluții pentru rezolvarea problemelor. În mandatul anterior, am făcut un proiect de reabilitare a aducțiunii cu apă a municipiului, dar proiectul, care prevedea și o sursă de rezervă de apă, a fost acum contestat de către actuala administrație, a fost respins fără nicio explicație tehnică. Este inadmisibil să ai o avarie, cum am avut recent, și să nu ai o sursă alternativă de alimentare cu apă!”

Julită rău fix în orgoliul gospodăresc și surprinsă de mediatizarea pe care PSD pare că vrea să i-o asigure constant, Elena Lasconi și-a scos unghiile din teacă și a replicat: „Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești! Sunt uimită de «mușchii încordați» ai PSD împotriva primului primar care își vede de treabă. Este pentru prima dată, după Revoluție, când cineva face din tot sufletul, prin muncă cinstită, lucruri bune pentru Câmpulung. Știu că cei slabi se agață de cei puternici prin orice mijloace: minciună, defăimare, agresivitate. REALITĂȚI: Pesediștii demagogi fac săptămânal conferințe de presă la Câmpulung cu o singură temă: primarul Elena Lasconi”, a declarat primărița. Dar cazurile și necazurile nu aveau să se termine aici!

 Alte două atacuri tot de la femei, bată-le vina!

Corina Scarlat - PSD îi cere primăriței din Câmpulung să iasă din birou ca să înfrunte realitățile

Anca -Mihaela Coșa este a treia doamnă care a intrat în ring. Arhitect de profesie și susținătoare AUR, aceasta i-a aplicat primăriței o lovitură fix în zona jugularei, acuzând-o de fals și uz de fals în formă continuată în ceea ce privește lucrările care au loc pe bulevardul central al municipiului. Elena Lasconi a preluat din mers acest proiect, pe care l-a modificat în sensul în care a dorit și reabilitarea conductelor de sub asfalt, care cedau constant pentru că nu mai făceau față. Decizia sa este una justă, dar cum a transpus asta în documentele birocratice? Aici cică ar fi buba, spune doamna arhitect, care ar fi făcut plângeri inclusiv la Ministerul Culturii. Pentru acuzele sale, Elena Lasconi a declarat că a acționat-o în instanță.

Și ultima, dar nu cea de pe urmă, Corina Scarlat! A patra adversară a primăriței Lasconi este o doamnă de cursă lungă care nu iese din ring nici zi, nici noapte. Orice mișcare a primăriței este urmărită și sancționată.

Anca Mihaela Cosa - PSD îi cere primăriței din Câmpulung să iasă din birou ca să înfrunte realitățile

„În Câmpulung, nu se vor asfalta străzile și nici nu se va băga apa și canalizare pe unde lipsește. Elena-Valerica Lasconi a dus Câmpulungul pe locul 84 din 101 orașe și comune din Argeș, după valoarea proiectelor depuse de primării la guvern în vederea obținerii de finanțări pentru asfaltări și canalizare. Sau Câmpulung e pe locul 91 din 96 de comune, dacă scot din listă celelalte 5 orașe din Argeș, care au depus proiecte de valori mai mari. Primărița Lasconi găsește mereu alți vinovați pentru neîndeplinirea promisiunilor sale: consilierii locali din Câmpulung, Consiliul Județean Argeș, ministerele, guvernul și arhitecta Anca-Mihaela Coșa. De această dată, Uniunea Europeană este vinovată.”, a lovit necruțător doamna Corina.

Iată, așadar, nu mai puțin de patru fronturi de luptă deschise împotriva Elenei Lasconi. Cine va câștiga primul sezon „Survivor de Câmpulung”?… Stați aproape că abia a început!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: