În punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu. Alte trei benzi de circulație, deschise

de | 22.02.2024 09:35 | Național, Administrație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că de vineri, 23 februarie, vor fi deschise 3 benzi de circulație pentru fluidizarea traficului de marfă pe sensul de ieșire din România în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Toate automarfarele vor trece printr-un sistem de preselecție, iar cele care nu prezintă risc de depășiri de mase și dimensiuni sunt dirijate de sistem pe o bandă rapidă, fără a fi cântărite. Vehiculele care prezintă risc de depășiri de masă sunt dirijate pentru cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire. O bandă de circulație este destinată doar autovehiculelor înmatriculate într-un stat din Uniunea Europeană, iar pe cealaltă bandă existentă va fi permisă circulația, atât pentru autovehiculele înmatriculate într-un stat membru UE, cât și pentru cele înmatriculate în state non-UE, anunță cei de la CNAIR.

Toate vehiculele de transport marfă sunt verificate prin cântărire

Sursă foto: Facebook CNAIR

Pe sensul de intrare în țară sunt amenajate 4 artere dotate cu sisteme de cântărire, două destinate autovehiculelor înmatriculate într-un stat membru UE, iar alte două pentru cele înmatriculate în state UE și non-UE (ALL TRUCKS). Începând de marți, 20 februarie, și cântarul destinat autocamioanelor care tranzitează punctul vamal Siret este funcțional, după finalizarea lucrărilor de configurare a acestui punct de trecere a frontierei. Sistemul cu funcții automatizate de cântărire a fost montat în ACI din PTF Siret în data de 11.04.2022, după obținerea buletinului de verificare metrologică. Sistemul de cântărire nu a putut fi utilizat până acum din cauza lucrărilor de modernizare a punctului vamal derulate de Autoritatea Vamală Română. Lucrările au fost finanțate din fonduri europene nerambursabile, astfel încât CNAIR nu a putut interveni cu lucrări suplimentare, în regie proprie, pentru racordarea platformei de cântărire la structura drumului. ”În momentul de față toate vehiculele de transport marfă sunt verificate prin cântărire. Precizăm că din 250 de autocamioane cântărite, doar 4 au depășit greutatea maximă admisă, pentru care s-au emis și încasat autorizații speciale de transport”, au transmis miercuri, pe pagina de Facebook, cei de la CNAIR.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook CNAIR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Georgescu rămâne în arest la domiciliu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR