Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș a murit! Gest eroic fatal pentru Mădălin Zamfir!

de | 31.08.2023 14:40 | Știri, Eveniment, Importante

Astăzi a încetat să bată, la numai 37 de ani, inima lui Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, șeful Centrului Operațional Pitești.

Vestea este una cu adevărat șocantă pentru toți colegii săi polițiști, dar și pentru presa care a lucrat în ultimii ani foarte intens și foarte bine cu acesta.

Mădălin a încetat din viață într-un spital din Brașov, unde se afla în stare critică, după ce, săptămâna trecută a fost implicat într-un incident în care a încercat să își salveze un prieten.

Incidentul s-a petrecut la Sătic, acolo unde Mădălin își însoțea prietenul și unde cei doi s-au sufocat într-o fosă septică.

Evenimentele crunte care au dus la dispariția purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș s-au întâmplat după cum urmează:

În data de 23 august, Mădălin Zamfir și un prieten s-au deplasat către zona Rucăr, Sătic, pentru rezolva o serie de probleme personale, gospodărești. Bărbatul respectiv tocmai își amenajase o fosă septică și a coborât în ea din motive care nu sunt încă foarte bine elucidate.

Văzând că, după câteva minute, prietenul său nu mai dă niciun semn, Mădălin și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Bărbatul coborâse la aproximativ 3 metri adâncime și polițiștul argeșean pur și simplu s-a dus să îl salveze, realizând că acesta și-a pierdut cunoștința. Nici el nu a mai ieșit însă la lumină.

O a treia persoană aflată la fața locului a chemat în ajutor echipe medicale, un echipaj SMURD aflat în zona Rucăr ajungând acolo în aproximativ 20 de minute. Cei doi bărbați au fost extrași din fosa respectivă, primul dintre ei fiind declarat decedat, în timp ce Mădălin a fost transportat de urgență cu un elicopter la un spital din Brașov. Din prima clipă, șansele sale au fost extrem de reduse, medicii fiind foarte rezervați cu privire la recuperarea acestuia.

Specialiștii spun că fosa respectivă, proaspăt cimentată, a fost acoperită în noaptea de dinainte, iar materialele din care a fost construită au emanat gaze și au redus considerabil cantitatea de oxigen, motiv pentru care cei doi bărbați au fost sufocați  în momentul în care au coborât în adâncuri.

Astăzi, Mădălin a pierdut lupta cu moartea în spitalul din Brașov, în urma sa rămânând doi copii și o soție în șoc, de asemenea polițistă în cadrul IPJ Argeș.

Încercarea sa disperată de a-și salva prietenul s-a soldat cu pierderea propriei vieți. Și în urma celuilalt bărbat rămâne o adevărată tragedie: alți doi copii au rămas total orfani, soția prietenului lui Mădălin Zamfir fiind decedată recent, în urma unei lupte cu o boală necruțătoare.

Nici colegii și nici oamenii de presă din Argeș care au lucrat ani în șir alături de Mădălin nu îl vor uita vreodată.

Cu mare durere în suflet, plângem pierderea unui coleg și om deosebit, profesionist desăvârșit, familist convins și prieten adevărat.

Virtutea de care a dat dovadă confirmă aprecierea de care s-a bucurat. Atât în timpul liber, cât și la serviciu, în uniformă sau în afara ei, doar un om adevărat, animat de cele mai însemnate virtuți, este în stare de cele mai mari sacrificii.

Un astfel de om este Mădălin Ionuț, om cu dovedită credință în Dumnezeu, care a rânduit să îl ia de lângă semenii săi, la vârsta de 37 de ani.

Suntem alături de familie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și alinare a suferinței.”, transmite cu durere în suflet IPJ Argeș

Conform anunțului făcut de soția sa, trupul neînsuflețit al polițistului argeșean va fi depus începând de vineri, după ora 16:00, la Capela Bisericii Sfinții Constantin și Elena din Ștefănești iar slujba de înhumare va avea loc duminică, 3 septembrie, probabil la orele 11:00-12:00.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole