anchetaonline.ro

Rabla Local în Argeș. Dacă stai în aceste localități poți beneficia de stimulentul de 3.000 lei

de | 31.07.2023 08:11 | Știri, Administrație, Economic, Județean, Lifestyle, Național

Astăzi, la ora 10:00, se dă startul înscrierilor în programul Rabla Local. La nivelul județului Argeș patru administrații locale s-au înscris în acest program, iar cetățenii acestora pot beneficia de stimulentul de 3.000 lei. Mai precis vorbim de municipiul Pitești și comunele Băbana, Căldăraru și Valea Mare Pravăț.

Potrivit listei AFM au fost aprobate: municipiul Pitești – 1.200.000 (sumă aprobată) – 500 (auto uzate); comuna Băbana – 72.000 (sumă aprobată) – 30 (auto uzate); comuna Căldăraru – 120.000 (sumă aprobată) – 50 (auto uzate); comuna Valea Mare Pravăț – 120 000 (sumă aprobată) – 50 (auto uzate).

Termen limită – 31 august

De astăzi, 31 iulie, de la ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local. Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).  Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul ”Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Pașii ce trebuie urmați

Un alt aspect important este că persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare, prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM. Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată aici.

După înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului, iar ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local). Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Foto descriptiv. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Factura electronică devine obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFM