anchetaonline.ro

Rabla Local. Câți români s-au înscris să primească stimulentul de 3.000 lei

de | 31.07.2023 18:05 | Știri, Economic, Național

Peste 11.000 de români s-au înscris deja în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, a transmis Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Astăzi, la ora 10:00, a demarat prima ediţie a programului ”Rabla Local”, prin care cei care vor să-şi caseze maşinile vechi pot primi de la stat suma de 3.000 de lei fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou în schimb. Mulți români au încercat la ora deschiderii apliacției să se înscrie, însă fără să reușească. Aplicația informatică dedicată programului a funcționat timp de două ore cu intermitenţe sau deloc. În jurul prânzului, cei de la AFM au transmis că aplicaţia programului funcţionează în parametri normali.

Câți români s-au înscris

”Până la ora 16:00, s-au înscris 11.365 persoane fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local”, au anunțat pe pagina de Facebook cei de la AFM.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Cetăţenii care vor să caseze maşinile vechi de cel puţin 15 ani se înscriu pe platforma naţională de pe site-ul AFM dedicată programului ”Rabla Local” şi predau maşinile poluante la centrele autorizate de dezmembrare.

Foto descriptiv. Sursă foto: Hotnews.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonine.ro:

Rabla Local în Argeș. Dacă stai în aceste localități poți beneficia de stimulentul de 3.000 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFM