anchetaonline.ro

Radu Perianu: Să găsim o soluție pentru plătirea apei de udat fără tarif de canal

de | 12.09.2022 15:51 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Județean, Politic

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a transmis un punct de vedere privind tema contorizării separate a apei pentru udat.

Prefectul spune că a primit o sesizare susținută de mai mulți argeșeni, cerând sprijinul să fie modificat tariful apei.

Toți cei care au semnat locuiesc la case și au grădini în care udă ceea ce cultivă sau folosesc apa să ude gazonul. Și o plătesc pe toată de parcă ar bea-o!

Oamenii vorbeau despre o nedreptate, mai ales că ei au muncit și vor să mănânce ce au produs. Cereau ca apa folosită la udat să le fie contorizată separat”, transmite Radu Perianu.

De asemenea, prefectul județului Argeș susține că a cerut sprijinul Primăriei pentru găsirea unei soluții și introducerea unui apometru de udat.

Domnul primar Cristian Gentea s-a grăbit să mă ironizeze că nu știu diferența între apometru și debitmetru. Îi mulțumesc pentru lecția de administrație oferită desi nu aveam nevoie. La rândul meu, îi pun la dispoziție toată legislația necesară să aducă această modificare legată de contorizarea apei prin Apă Canal 2000”, mai spune prefectul județului Argeș.

Radu Perianu a oferit drept exemplu alte localități din România care au apelat deja la această soluție, cum ar fi Alba-Iulia sau Galați.

Apometrul pentru udat este folosit în multe locuri din România. Unul dintre exemple este Alba-Iulia. Acolo, legal, pe baza unei solicitări a proprietarului, cei de la firma de apă mai montează un contor în caminul din curtea omului. Obligatoriu în camin!
Este folosit din martie până în septembrie și ceea ce este înregistrat pe acel apometru(care arată identic cu cel pe care îl are toată lumea în casă) se taxează doar pe tarif de apă rece. Adică, oamenii nu plătesc și canal pe apa ajunsă în pământ.
Costurile udatului ajung, astfel, la jumătate, timp de 7 luni. Ce înregistrează contorul după luna septembrie, se plătește pe sistemul apă + canal.
Și la Galați se procedează la fel! Două contoare, unul este pentru udat, costurile sunt la jumătate.

Mi-aș dori ca situația să fie luată în considerare și în Argeș! Este o măsură ce ar avea impact în municipiul Pitești, orașele Costești, Ștefănești, Topoloveni și în 15 comune argeșene, conform site-ului S.C. Apă Canal 2000 S.A”, a adăugat prefectul Radu Perianu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Radu Perianu în cadrul conferinței PNL Argeș: „Pe 6 septembrie va începe distribuția de lapte și corn în școli!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Argeș | Cristian Gentea | Topoloveni