Răpitorii Petruței Mustață au fost reținuți astăzi! Cazul ALERTĂ COPIL RĂPIT

de | 03.05.2022 13:49 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

  • Polițiștii argeșeni au continuat cercetările în mai multe dosare penale și, după administarea probatoriilor, au reținut șapte persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 47 de ani, după cum urmează:

 

La data de 2 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, și au reținut un minor de 15 ani și un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov.

În urma administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi bărbați ar fi lipsit de libertate o minoră de 15 ani, din Pitești, în ziua de 28.04.2022.

Reamintim faptul că la data de 28 aprilie, în jurul orei 11:00, s-a declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”, ca urmare a faptului că din cercetări s-a stabilit faptul că minora, în timp ce se afla în zona parcării unui bloc de locuințe din municipiul Pitești, pe b-dul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism, după care s-ar fi deplasat în direcția Bascov.

Minora a fost identificată ulterior, fără să fi suferit leziuni.

În data de 2 mai, după administrarea probatorului, atât minorul cât și bărbatul în cauză au fost reținuți, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Răpirea fetei din Argeș – motiv de SHOW pe pagina Poliției Române! De citit!

 

Reținut pentru înșelăciune

 

Tot astăzi, 3 mai au fost retinuti și un bărbat de 47 de ani, din Pitești. Acesta a fost arestat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Din cercetări polițiștii au stabilit că în perioada octombrie 2021 – 25 februarie 2022, după ce ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, cel în cauză ar fi inițiat conversații cu persoane de sex feminin, în general persoane necăsătorite sau care nu se aflau în vreo relație ulterior solicitând diverse sume de bani.

În urma activității infracționale, cinci persoane vătămate au oferit celui în cauză suma de 3.200 de lei.

 

După administrarea probatoriului, în ziua de 02 mai a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, precizează IPJ Argeș.

 

 

Reținut pentru tăiere și furt de material lemnos

 

Oamenii legii argeșeni anunță de asemenea reținerea unui alt bărbat de 20 de ani din Coșești acuzat pentru tăiere și furt de material lemnos.

Acesta împreună cu cu un alt bărbat de 27 de ani, ambii din Coșești, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localității Pietroșani.

Reamintim faptul că, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Codrii Verzi, s-au sesizat, în noaptea de 14 spre 15 martie , cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localității Pietroșani.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au depistat două autovehicule de teren, care transportau și tractau material lemnos. S-a procedat la urmărirea unuia dintre autovehicule, ce nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare, conducătorul fiind somat să opreasca prin folosirea mijloacelor luminoase și acustice ale autospecialei, unul dintre agenții de poliție executând, cu arma din dotare, două focuri în plan vertical și mai multe focuri în direcția pneurilor autovehiculului.

Cu toate acestea, conducătorul autovehiculului și-a continuat deplasarea, acroșând autospeciala de poliție și provocându-i avarii, iar după aproximativ 1 km, a abandonat autovehiculul și a fugit în pădure.

În urma evenimentului, persoanele implicate nu au suferit vătămări corporale.

Ulterior, în cursul zilei de 15 martie  în urma activităților desfășurate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Criminalistic, cele două persoane, respectiv doi bărbați, de 27 și 20 de ani, ambii din Coșești, au fost identificate și conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru efectuarea cercetărilor, conform competențelor.

După administrarea probatoriului, în ziua de 15 martie , bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 

Reținut pentru furt calificat

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un tânăr de 22 de ani, din comuna Șelaru, Județul Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 30 aprilie spre 01 mai a.c., cel în cauză ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din comuna Ștefan cel Mare, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

După administrarea probatoriului, pe data de 2 mai, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Reținuți pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

 

Totodată, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, conform art. 371 din Codul Penal, și au reținut un bărbat de 34 de ani, din Topoloveni și o femeie de 26 de ani, din Rătești.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 21 aprilie cei în cauză ar fi avut un conflict în trafic cu un alt conducător auto.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că evenimentul a avut loc pe DN 65B, pe fondul unei depășiri pe acostamentul părții carosabile, împrejurare în care bărbatul de 34 de ani, din Topoloveni, căruia nu i s-a permis să depășească, a adresat injurii și amenințări cu acte de violență conducătorului autoturismului din fața sa, după care ar fi lovit cu pumnii atât autoturismul în cauză cât și pe conducătorul auto, în timp ce femeia de 26 de ani, din Rătești, ar fi aruncat cu un obiect și ar fi lovit autoturismul în cauză cu pumnii și picioarele.

În ziua de 02 mai a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, cele două persoane au fost conduse la sediul Secției 4 Poliție Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, precizează reprezentanții IPJ Argeș.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Topoloveni