Peste 1 milion de lei pentru reabilitarea energetică a Școlii Generale din Albești Ungureni

de | 22.02.2023 10:20 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

 

Noul an a început cu vești bune pentru comuna Albești de Argeș. După cum a anunțat primarul Gabriel Popa, chiar la sfârșitul lunii ianuarie, a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea moderată a Școlii Generale din localitatea Albeștii Ungureni, județul Argeș”, apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Valoarea investiției se ridică la peste 1 milion lei și va avea ca principal beneficiu reducerea consumului de energie și un confort termic optim pentru elevi și cadrele didactice.

Și finalul lui 2022 a venit cu vești bune, chiar înainte de Revelion. Pe 27 decembrie 2022, primarul Gabriel Popa a semnat cel mai mare contract cu finanțare nerambursabilă din istoria localității, ce are ca obiectiv asfaltarea unor drumuri de interes comunal.

 

După greaua pandemie, după cele trei ședințe ale Consiliului Local în care s-a dezbătut cererea de finanțare și aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați împreună cu devizul financiar, ședințe în care s-au spus multe neadevăruri despre proiectul ce se derulează încă din anul 2018, după poeziile și odele transmise în mediul online (facebook) de anumiți anonimi ce se ascund după nume obscure, după numeroase critici tot din mediul online ale unor conturi false sub care se ascund unii consăteni cărora le e rușine cu numele lor, astăzi primarul comunei Albeștii de Argeș, Gabriel Popa, are onoarea să vă anunțe, dragi concetățeni, că a semnat contractul de finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru modernizarea prin asfaltare a unor drumuri de interes local din comună. Acesta este cel mai mare contract de finanțare nerambursabilă semnat de comuna Albeștii de Argeș după Revoluția din 1989. (…).

 

Primarul comunei dorește neapărat să mulțumească celor 11 consilieri locali ( 8 – PNL, 2 – PSD și 1 PMP), care au pus umărul pentru binele și dezvoltarea localității. Nu ne vom opri aici și continuăm cu toate forțele să dezvoltăm această frumoasă localitate.”, a fost mesajul edilului Gabriel Popa.

Se mai află în așteptare un al treilea proiect pe fonduri nerambursabile, ce are ca obiectiv realizarea de piste de biciclete în localitate.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș