9000 de copii argeşeni vor primi gratuit rechizite pentru noul an şcolar

de | 21.08.2023 07:35 | Administrație, Județean

► IŞJ Argeş cumpără rechizite de jumătate de milion de lei pentru elevii sărmani din județ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a lansat licitaţia pentru achiziţionarea pachetelor cu rechizite ce vor fi distribuite elevilor din învăţământul preuniversitar care provin din familii cu venituri modeste. Achiziţia se face în cadrul Programului social de acordare de rechizite școlare pentru anul școlar 2023-2024, prin care au fost luate măsuri în vederea sprijinirii materiale a elevilor din învatamântul de stat, primar și gimnazial, care sunt la cursuri de zi și care sunt în intreținerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie se situează la maximum 50 % din salariul de baza minim brut pe țară.

Având în vedere situatia materială în care se află aceste categorii dezavantajate de elevi, pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional si a activităților specifice pentru elevi, în anul şcolar 2023-2024, în județul Argeș, este necesară achiziția a 9000 pachete rechizite școlare, după cum urmează:

  • clasa pregătitoare: 1065 pachete;
  • clasa I: 1060 pachete;
  • clasele II-IV: 2980 pachete;
  • clasele V-VII: 2935 pachete;
  • clasa a VIII-a: 960 pachete.

Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite este 65 de lei pentru învăţământul primar şi 75 lei pentru cel gimnazial, preţurile fiind fără TVA.

► Ce conţin pachetele cu rechizite

Pachetele conţin, în funcţie de nivelul de învăţământ, caiete de diverse tipuri, stilouri, pixuri, acuarele, creioane simple şi creioane colorate, gumă, penar, riglă, coperte, ascuţitoare, truse de geometrie, beţişoare, plastilină, lipici, pentru clasele pregătitoare şi I fiind prevăzut, în cei 65 de lei+TVA, şi un ghiozdan!

Toate caietele vor avea imprimate pe ultima copertă stema României, drapelul naţional, precum şi textele „GUVERNUL ROMÂNIEI”, „Ministerul Educaţiei” şi „Exemplar gratuit”.

Pentru toate aceste produse, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş are la dispoziţie un buget de 524.327,73 lei (fără TVA). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 august, iar livrarea produselor trebuie să se facă până cel târziu la data de 29 septembrie.

(Sursa foto: zcj.ro)

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Afacerea „Ferestrele de la CJ” – nodul gordian într-un proiect de 37,5 milioane lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș | ISJ Arges