Recomandare de weekend. Duminică comunitatea se reunește la ”Sărbătoarea Narciselor” de la Negrași

de | 10.05.2024 15:28 | Județean, Importante, Lifestyle

Duminică, 12 mai, va avea loc ”Sărbătoarea Narciselor” de la Negrași, ediția a 56-a, eveniment organizat de administrația locală.

Comuna Negrași deține un fond floristic dintre cele mai variate și mai bogate din țara noastră. La Negrași, cele mai fermecătoare bijuterii ale naturii sunt narcisele. În fiecare an, delicatele minunății florale își desăvârșesc splendoarea, oferind localnicilor și turiștilor veniți să le admire un adevărat spectacol.  În anul 1966, „Poiana Narciselor” de la Negrași a fost desemnată rezervație floristică, intrând astfel în patrimoniul floral al României, fiind ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei și pentru valoarea peisagistică a covorului de narcise.

Se întinde pe o suprafață de 4 hectare

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș.

”Poiana narciselor” face parte din lista ariilor importante de protecție și conservare a plantelor din Europa, fiind nominalizată în cadrul Programului Internațional ”Important plant areas in Central and Eastern Europe”, dezvoltat de către organizațiile mondiale implicate activ în protecția plantelor considerate rarități ale naturii.

Pe o suprafață de 4 hectare, străjuite de arbori înalți, narcisele de la Negrași înfruntă cu îndârjire verile secetoase și asprimea vântului, fiind cea mai sudică rezervație din România. La doi ani de la declararea Poienii cu narcise drept monument al naturii, la Negrași a avut loc prima sărbătoare dedicată acestor minunate flori – ”Sărbătoarea narciselor”. De atunci, în fiecare an, sărbătoarea de la Negrași reunește mii de participanți veniți atât din județ, cât și din întreaga țară.

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș.

Negrașiul este renumit prin splendoarea Poienii cu Narcise, însă localitatea oferă și alte oportunități pentru relaxare și petrecerea timpului liber. De asemenea, lacurile de la Negrași reprezintă destinația preferată a iubitorilor de pescuit. În satul Bârlogu, se află Balta Fitofagu. Cu o suprafață de peste 30 de hectare de luciu de apă, balta este populată cu o mare varietate de pești, fiind un punct de atracție pentru pescarii sportivi și amatori. De asemenea, reprezentanții CJ Argeșe precizează că lunile mai și iunie sunt perfecte pentru a vizita sudul județului Argeș, pentru a vă bucura pe deplin de explozia de culoare din culturile de rapiță, de splendoarea narciselor și de vremea perfectă pentru relaxare în natură.

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș.

Comuna Negrași se află la mai puțin de o ora cu mașina de municipiul Pitești. Localitatea este situată în marginea sud-estică a județului Argeș, la limita cu județul Dâmbovița, pe malurile râurilor Dâmbovnic și Mozacu. Este străbătută de șoseaua județeană DJ 659, care o leagă spre nord-vest de Rociu, Suseni, Bradu și Pitești și spre sud-est de Mozăceni, Slobozia, Ștefan cel Mare.

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Trei evenimente cu însemnătate istorică deosebită, comemorate la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Negrași | Poiana Narciselor | Sarbatoarea Narciselor