Alpinistul Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de vreun român!

de | 07.05.2022 15:10 | Știri, Lifestyle, Național

 

Astăzi, 7 mai, în jurul prânzului, alpinistul Horia Colibășanu a reușit o premieră mult așteptată pentru alpinismul românesc. A urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar.

Românul a urcat astfel pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de vreun alpinist de la noi din țară, al treilea vârf ca înălțime al planetei, acesta având 8586 m.

 

Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid. Despre colegii săi, Marius Gane și Peter Hamor, știm că sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf”, se precizează pe pagina de socializare a alpinistului.

 

De menționat faptul că Horia Colibăşanu a plecat în data de 5 aprilie spre Nepal, unde a început expediţie în Himalaya.

Sursa foto: Facebook Horia Colibășanu

 

 


Citeşte, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Horia Colibăşanu

Ultimele articole