Prima purtătoare de cuvânt din comunitatea LGBT și de culoare, la Casa Albă!

de | 07.05.2022 17:00 | Politic, Lifestyle, Național

Karine Jean-Pierre a fost selectată de către Joe Biden să fie purtatoare de cuvânt la Casa Albă. Aceasta o va inlocui pe Jen Psaki, care și-a dat recent demisa.

Karine, în vârsta de 44 de ani. este prima purtatoare de cuvânt de culoare și membru asumat al comunității LGBT care ocupă această poziție. Este pentru prima data când o persoana cu identitati intersectionale discriminate istoric (femeie, de culoare și de orientare gay) ocupa acest post la Casa Albă.

Karine Jean-Pierre s-a născut în Martinica, într-o familie de haitieni care ulterior s-au mutat în SUA. Tatăl ei a muncit ca șofer de taxi în New York, iar mama ei ca îngrijitoare la domiciliu.

A absolvit Columbia – una dintre cele mai respectate universități din State și apoi s-a implicat activ în asociații și în politică. A lucrat în campaniile ale lui Barack Obama din 2008 și din 2012și apoi la cea a lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei acestuia la Casa Albă.

„Sunt tot ceea ce Donald Trump urăște”, a explicat ea în 2018 într-un videoclip pentru organizația MoveOn, al cărei lider a fost cândva. De altfel, Karine a declarat constant că întreaga sa evoluție este emblematică pentru „visul american”.

Partenera sa de viață este o jurnalistă CNN, alături de care crește o fiică.

A lucrat ca adjunct al purtătoarei de cuvânt Jen Psaki

Karine Jean-Pierre a lucrat, în ultima perioadă, ca adjunct al purtatoarei de cuvânt Jen Psaki, are experiența în comunicare, a fost consilier în echipa lui Biden și sefă de cabinet pentru vicepresedintele Kamala Harris.

Aduce nu doar experiența, talent și integritate în acest job dificil, ci va continua sa vorbească poporului american în numele administratiei Biden-Harris” spune presedintele Statelor Unite

Va fi o voce puternică ce va vorbi în numele meu și al administratiei.” a declarat Joe Biden.

În aceasta perioada, acum un an, Jean Pierre a devenit prima femeie de culoare care susținea conferințe la Casa Albă. Din data de 13 mai, va prelua oficial comanda comunicării președintelui american și celei mai celebre insitituții prezidențiale din lume.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Jill Biden s-a întâlnit cu președintele României și cu soția acestuia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Joe Biden

Ultimele articole