Record de candidaţi la Facultatea de Medicină

de | 15.07.2022 18:07 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Bătaie pe locurile de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti. În acest an, a fost înregistrat un nou record privind numărul de candidați. Astfel, duminică, atunci când va avea loc concursul de admitere, sunt așteptați 3.497 de candidați.

UMF „Carol Davila” are disponibile, în acest an, 1.623 de locuri, 1.245 fiind finanțate de la bugetul de stat, iar 378 fiind locuri cu taxă.

Cei mai mulți s-au înscris la Facultatea de Medicina, și anume 2.405 candidați, față de 2.337, câți au fost înscriși în anul 2021, fiind disponibile 718 locuri. Pentru cele 215 locuri de la Facultatea de Medicină Dentară se „bat” 552 de persoane, iar la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (4 sau 3 ani de studiu) există 452 de candidați pentru 192 de locuri, dintre care Asistenţă Medicală Generală – 268, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală – 70, Tehnică dentară – 87.

Facultatea de Farmacie este singura la care nu există concurență, fiind înscriși 115 candidați pentru cele 120 de locuri.

Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record în ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi, 3.497 de absolvenţi de liceu, cu 70 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu 171 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2020, fapt care ne arată un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul Viorel Jinga, potrivit Agerpres.

Cei care participă la concursul pentru ocuparea locurilor Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi FMAM organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti, arată sursa citată.

Foto Aktual24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Puştii geniali din România – locul 1 în Europa şi locul 5 mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Facultate Medicină

Ultimele articole