Dumitru Chirleşan – numit administrator neexecutiv al Nuclearelectrica

de | 06.12.2022 17:30 | Economic, Știri

Rectorul Universităţii din Piteşti, prof. univ. dr Dumitru Chirleşan, a fost numit săptămâna trecută administrator neexecutiv al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN), prin decizia Consiliului de administraţie – au precizat reprezentanţii companiei prin intermediul unui anunţ postat la Bursa de Valori Bucureşti. Dumitru Chirleşan urmează să preia postul vacant din cadrul Consiliului de administraţie al SNN începând cu data de 11 decembrie şi până la data Adunării Generale a Acționarilor SNN. Rectorul UPit a fost ales în calitate de membru provizoriu al CA Nuclearelectrica în august 2022, pentru un mandat de patru luni. SNN administrează centrala de la Cernavodă şi Fabrica de Combustibili Nucleari de la Mioveni.

Rectorul UPit – CV impresionant în domeniul fizicii nucleare

Deşi ne-am obişnuit să vedem în consiliile de administraţie ale societăţilor naţionale diverse personaje obscure ce nu au absolut nicio legătură cu domeniul de activitate al companiilor respective, dar care sunt numite pe linie politică, cooptarea rectorului UPit în echipa de conducere a Nuclearelectrica nu este deloc întâmplătoare, CV-ul său vorbind de la sine.

Dr. Dumitru Chirleşan este inginer fizician cu specializarea „Reactori nucleari”, cu o vastă experiență de peste 35 de ani în domeniul fizicii aplicate în domeniul materialelor și tehnologiilor nucleare. Este doctor în fizică, specializarea „Fizica stărilor condensate” și a ocupat, începând cu anul 1987, funcții de profesor de fizică, inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici, expert în fizica în cadrul Ministerului Educației Naționale, lector, asistent și conferențiar universitar dr. în cadrul Universității din Pitești și secretar științific al Fundației Universitare Pitești.

De asemenea, începând cu anul 2004, dr. Dumitru Chirleşan a fost prorector al Universității din Pitești, responsabil cu relațiile internaționale și cooperarea europeană, iar din 2010 a ocupat funcția de expert european în cadrul Comisiei Europene. În prezent, dr. Dumitru Chirleşan este rector al Universității din Pitești, funcție ocupată din 2016 și desfășoară activități de manager în proiecte de dezvoltare durabilă, cercetare, transfer tehnologic și inovare.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Corbeni se cumpără ACUM măşti şi dezinfectanţi de peste 1 milion de lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dumitru Chirleșan | Nuclearelectrica | Universitatea din Piteşti | UPIT

Ultimele articole