Rectorul Dumitru Chirleşan – distins de Guvernul Franţei cu titlul „Palmes academiques în rang de ofiţer”

de | 29.03.2023 08:30 | Știri, Cultură, Din ediția tipărită, Pitești

Marţi, 21 martie, Ambasada Franţei la Bucureşti a găzduit ceremonia de acordare a titlului „Palmes academiques în rang de ofiţer” rectorului Universităţii din Piteşti, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleşan.

Titlul „Palmes academiques”, cel mai vechi ordin onorific civil din Franţa, este acordat de către Guvernul Franţei în semn de recunoaștere a personalităților din educație pentru serviciile aduse culturii franceze. Diploma şi decoraţia aferente titlului acordat i-au fost înmânate rectorului Dumitru Chirleşan de către Excelența Sa, Laurence AUER, Ambasador al Franței în România:

„Țin să îi mulțumesc Excelenței Sale pentru perfecta organizare a evenimentului, pentru grația și eleganța cu care a dominat atmosfera cordială, în plin spirit francofon și francofil. Am resimțit din plin, cu această ocazie, acea căldură și prietenie care a caracterizat dintotdeauna relațiile franco-române.

Mulțumesc Republicii Franceze, Ministerului Educației Naționale și Tineretului al Guvernului Francez, domnului ministru Pap Ndiaye, pentru încrederea acordată și pentru aprecierea activității mele modeste, în promovarea culturii, a civilizației și a tezaurului științific francez.

Sunt profund îndatorat Franței, prima mea dragoste, pentru tot ce a făcut și a însemnat pentru mine și pentru societatea modernă, care pune ființa umană în centrul universului. Merci, France! Vive la Francophonie…!”, a spus Dumitru Chirleşan după primirea distincţiei.

(Foto: Marius Botofei)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ambasada Franţei | Dumitru Chirleșan | Universitatea din Piteşti

Ultimele articole