Cum își pot recupera mai repede șoferii permisul auto suspendat

de | 11.10.2022 10:51 | Știri, Lifestyle, Național

Veste bună pentru șoferii care vor să-și recupereze permisul auto cât mai repede.

Aceștia trebuie să fie responsabili și să-și plătească amenzile, altfel nu vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, reducere destul de semnificativă, cu o treime a perioadei.

Modificarea la Codul rutier a fost deja adoptată în Senatul României.

Trebuie menționat și faptul că șoferii vor fi obligați pe viitor să prezinte și dovada că au plătit amenda primită de la poliție pentru încălcarea regulilor de circulație.  În cazul în care ei nu fac acest lucru nu vor avea dreptul să ceară reducerea cu o treime a perioadei de suspendare a carnetului de conducere.

 

soferii fara-permis

 

Totodată șoferii trebuie să aibă mai mult de un an vechime de când au luat permisul de conducere.

 

Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii.

 

În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale”, se menționează în expunerea de motive a propunerii legislative pentru completarea art. 104 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, conform antena3.ro

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole