Reguli noi la încheierea unei polițe RCA. Unii șoferi vor plăti mai mult pe asigurare

de | 17.01.2023 15:40 | Știri, Județean, Lifestyle

 

  • Anul 2023 a adus reguli noi în privința RCA-ului.

 

A apărut posibilitatea completării constatării amiabile de accident și în format electronic și s-a eliminat posibilitatea de a încheia o poliță RCA valabilă doar pe teritoriul țării noastre.

Pentru completarea electronică șoferii pot folosi aplicația gratuită Amiabila, dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

 

RCA

Sursa: Romasig

 

O altă regulă anunțată este faptul că la emiterea poliței RCA, mai contează și orașul  în care locuiește șoferul. Dacă acesta are domiciliul într-un oraș cu risc ridicat de accident atunci va plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie decât un conducător auto de aceeași vârstă care conduce același model de autoturism, dar dintr-un județ unde rata de producere a accidentelor este mai mică.

Unii șoferi vor plăti chiar și cu câteva sute de lei mai mult.

 

Foto: Romasig

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole