Robert Glință se retrage din competiții: ”Resursele sunt epuizate!”

de | 17.01.2023 15:36 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Național, Pitești

Robert Glință se retrage din competiții: ”Resursele sunt epuizate!”

Decizie șocantă luată de piteșteanul Robert Glință! Acesta a anunțat că se retrage din competițiile sportive, deși are doar 25 de ani.

Înotătorul spune că este momentul să aibă grijă de sănătatea lui.

Anunțul a fost făcut de către sportiv, în urmă cu câteva minute, pe pagina de Facebook.

A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.

Fie că este vorba despre durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc înotul, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, este mesajul lui Robert Glință.

Robert Glință s-a născut pe 18 aprilie 1997, la Pitești. A fost campion mondial de juniori la 100 m spate în anul 2015 și primul român campion european la natație, medalie câștigată în anul 2020 la Campionatul de la Budapesta.

De asemenea, înotătorul are câștigate alte trei medalii de argint și trei de bronz la Campionatele Europene și o medalie de bronz la Campionatele Mondiale.

Glință și David Popovici sunt printre cei mai cunoscuți și apreciați înotători români în toată lumea.

În trecut, piteșteanul s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate. Glință a acuzat dureri la un picior, dar și la spate. Una dintre aceste probleme de sănătate l-ar fi făcut să se retragă înainte de proba de 50 de metri spate la Campionatele Mondiale de Înot de la Melbourne.

Robert Glință spune că este momentul să se gândească la sănătatea lui fizică, dar și mentală și emoțională, alegând să facă un pas înapoi.

Foto Digi Sport

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mama lui Robert Glință despre gafa lui Eduard Novak: „Acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Robert Glință