anchetaonline.ro

Religia ar putea fi materie de BAC

de | 15.03.2023 15:55 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Religia ar putea fi materie de BAC

Religia ar putea fi materie de BAC, după ce 13 reprezentanți ai cultelor religioase din România au făcut o solicitare, în acest sens, către Ministerul Educației.

Mai exact, materia ar putea fi aleasă de elevi, așa cum este cazul și altor discipline din trunchiul comun, ca probă la examenul de Bacalaureat.

Potrivit reprezentanților cultelor religioase, citați de Edupedu.ro, Religia nu trebuie discriminată ca disciplină, în raport cu celelalate materii care pot fi alese drept probe pentru BAC.

Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună.

De asemenea, ce cere eliminarea din proiectul Legii de învățământ preuniversitar a „precizării referitoare la stabilirea unei perioade de înscriere la Religie sau de schimbare a opțiunii, care poate crea confuzie și noi presiuni asupra elevilor, în vederea retragerii de la ora de Religie”.

Foto Mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere pentru români! Vor fi acordate de Paște

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: